Nyheter....

Kaja stilte Lucy på Rypeprøven 20-21/2..begge dager gikk hun glimrende søk og på søndag fikk hun et flott fuglearbe uten reis. Det ble da en 2Uk på ekvipasjen 👍

Da er Lucy også premiert i uk på vinter..en flott periode i unghundklassen med 2 x 1Uk og 2 x 2Uk samt 3 pr Norsk Derby kval.

Da starter voksenklassen 😊

Vår kjære Ima er ikke lengre med oss..hun ble 12 år og 5 mnd gammel. Ima har fra hun var liten vært en utrolig behagelig og rolig hund. Hun ble og en topp jakthund som samarbeidet godt. Hennes personlighet var spesiell og hun har vært en god læremester for de yngre firbente i flokken.

Kaja og Ima hadde et tett og nært forhold så det var en tung tid for henne og oss alle. Men Ima ble syk og viste at hun var trett av dage. En stor svulst i magen var årsaken til at det ble rett å la henne få slippe. Nå jakter hun med slekta si i himmelen..

Ima ble Norsk Utstillingschampion og fikk mange flotte jaktpremier, hun kom fra et godt kull der flere ble godt jakt og utstillingspremierte.

Ima fikk ett kull etter seg som har arvet mange av hennes egenskaper, Kaja sin egen Aslan er en flott gutt med mye personlighet. Når tiden er inne kommer det nok en ny Gs fra Ima sin slekt i fremtiden 🥰

Tusen takk for alt du var for oss, Ima..savner deg ❤️

2021 er i full gang og vi har fått greit med snø. Juleferien ble noe amputert for min del da jeg falt stygt før jul og bristet ribbein og punkterte ene lunga. Nå går det mye bedre og vi nyter hverdagen her i Rålia. Fortsatt har vi covid 19 over oss i Norge og ellers i verden men en får håpe det går rette veien utover det nye året. Hundene trenes godt og vi trener mye kondisjon, og da er sledekjøring en av aktivitetene vi bruker. Veldig morro og trivelig samt at hundene liker det godt. Vinterjakt blir det og, samt at dressur og rett stimuli til den enkelte hund gjøres.

Prima utvikler seg meget godt, hun nærmer seg snart 9 mnd og er ei meget trivelig frøken. Senere i vinter kommer ei ny tispe i flokken. Det er Bomstærks AL Rå-Lia fra Danmark. Hun har franske linjer og blir spennende å få bli kjent med.

Vi venter også på løpetid på Imingens Uv Myra som ventes ca febr/mars. Det planlegges kull på henne.

Det nærmer seg slutten av året 2020 og snart er vi inne i et nytt år. 2020 ble et svært spesielt år da pandemien covid 19 kom først på vinteren. En stor dugnad over hele Norge og ellers i verden startet.

Med oss i Rålia har det gått bra, alle har vært friske og fungert stort sett som vanlig men med forhåndsregler ang pandemien. Mange aktiviteter ble avlyst dette året men mye er og blitt gjennomført. Alle våre hunder som er stilt på prøve har blitt premierte og den store gjeve opplevelsen var når Sønn vant Sølvhund statuetten i august 😊 Ekstra morro var det og at Kaja og Lucy gjorde det så godt i høst og fikk flere topp premier 😊

Våre premierte er:

Østheias White Lucy: 2Uk, 2x1Uk, 3 pr Norsk Derby kval- Raudsildras Sønn de Lux: 3Vk høyfj, 2Ak, 1Ak skog og Vinner Sølvhund utstilling- Imingens Ih Aslan: 2Ak skog-Imingens Uv Dreng: 2Ak, 3Ak høyfj, 2Ak skog. Har og ført Us Second Lady til 3Uk og 2Uk høyfj samt 1Uk på Fjellstårsas Sn Vår på lavland.

Ellers så må vi takke alle dere som har avkom etter våre hunder og slekt for at dere viser og jobber med deres hunder og gir oss tilbakemeldinger på hvordan de er..Ekstra morro med avkom etter våre gutter som vinner Norsk Derby samt Norges Cup vinnere i uk Nisk 😊

Håper det nye året gir oss slutt på covid 19 og at vi kan leve som før igjen..

Ta vare på hverandre og ha en riktig god jul og godt nyttår 🥰

Vi var i Hemne og stilte på skogsfuglprøve med Sønn, Dreng og Aslan. I veldig dårlig vær lørdag klarte Sønn å få seg et fuglearbeid uten reis. Gikk glimrende søk og fikk 2Ak 😊

Søndag var været noe bedre men lite fugl, Dreng fikk et fuglearbeid og en fin 2Ak 😊 Sønn og Aslan var nære premie men fugl var fløyet når vi fant dem i stand.

Godt fornøyd med gutta 👍